By w pełni skorzystać ze zdrowotnych właściwości pyłku należy go stosować regularnie, najlepiej sprawdzi się łyżka pyłku rozpuszczona w szklance letniej, przegotowanej wody, pozostawiona na noc, chodzi o to, by cenne mikroskładniki dobrze rozpuściły się w roztworze. Taką miksturę wypijamy na czczo przed śniadaniem.
Na co działa pyłek pszczeli:
– buduje odporność organizmu, szczególnie polecany do stosowania w okresie jesienno-zimowym
– zalecany przy stanach przemęczenia
– wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu krwionośnego
– obniża poziom złego cholesterolu
-poprawia stan skóry, włosów i paznokci
Pyłek pszczeli może wywoływać uczulenie, dlatego należy wprowadzać go do diety stopniowo, bacznie obserwując reakcję organizmu.
Spróbuj:
NEKTAR ZDROWIA
Wieczorem łyżkę pyłku zalej letnią wodą, dodaj łyżeczkę miodu. Zamieszaj. Rano zamieszaj ponownie i wypij na czczo. Stosuj kurację codziennie przez 2-3 miesiące.