Miód z Pigwowcem Japońskim

Pierwotna cena wynosiła: 35,00 zł.Aktualna cena wynosi: 30,00 zł.

Oto jest! Długo wyczekiwany miód wielokwiatowy połączony z pigwowcem japońskim to rarytas, który wart jest spróbowania. Prawdziwy cud miód! Słodycz miodu zestawiona ze smakiem kwaśnym liofilizowanych owoców pigwowca tworzy nietuzinkowy balans. Kolor miodu jest tak apetyczny, że trudno mu się oprzeć.

Znasz owoce pigwowca? Nazywane bywają polskimi cytrynami. Połączenie miodu i liofilizowanego pigwowca japońskiego wspiera pracę układu odpornościowego. Ten pyszny miód stanowi skarbnicę witaminy C, a jego konsystencja kremowa czyni z niego produkt łatwy do stosowania na co dzień. Poznaj wszystkie właściwości miodu wielokwiatowego z odżywczymi owocami pigwowca i przekonaj się, dlaczego warto zaprosić go do swojego domu!

SKU: 5904754576635 Kategorie: ,

Właściwości miodu z pigwowcem japońskim.

Naturalny miód pszczeli z liofilizowanym pigwowcem japońskim należy do grupy naturalnych produktów wykazujących dobroczynne działanie na nasze zdrowie. W każdym słoiczku znajdziesz wszystkie właściwości miodu wielokwiatowego dodatkowo wzbogacone o działanie odżywcze owoców pigwowca. Nasz pyszny miód wykazuje szereg przeciwbakteryjnych właściwości i ma wysoką zawartość antyoksydantów. Może poszczycić się przeciwskurczowymi właściwościami.

Dodatek pigwowca japońskiego wspomaga pracę układu odpornościowego, jest źródłem zdrowia i energii. Jest odpowiedzialny za regulowanie trawienia. Już w medycynie ludowej owoce pigwowca cenione były za przeciwbólowe i przeciwzapalne właściwości.

Pigwowiec do herbaty z miodem? A może herbata z miodem z pigwowcem japońskim?

Miód wielokwiatowy połączony z liofilizowanymi owocami pigwowca stanowi świetną alternatywę dla wszystkich, dla których pigwowiec ma zbyt kwaśny smak. Nasz naturalny miód pszczeli harmonizuje słodki miód i kwaskowatość owocu. Dlatego rewelacyjnie sprawdzi się jako zdrowy, naturalny dodatek do herbaty w okresach wzmożonych zachorowań.

Zastosowanie miodu z pigwowcem japońskim.

Wykazujący właściwości przeciwzapalne pyszny miód łatwo włączać do codziennej diety, na co ma wpływ między innymi konsystencja kremowa i apetyczny kolor miodu. Ten cud miód śmiało stosować możesz w roli słodzika prozdrowotnych napojów, dodawać go do muesli, twarożku czy przygotowywanych dressingów.

Aby miód wielokwiatowy połączony z liofilizowanym pigwowcem japońskim mógł oferować Ci właściwości przeciwzapalne oraz przeciwskurczowe właściwości, nie zapomnij o dwóch ważnych kwestiach. Wiesz, jak przechowywać miód? W suchych, ciemnych i chłodnych miejscach. I pamiętaj, by nie dodawać go do napojów czy potraw, których temperatura przekracza 40 stopni Celsjusza.

Pigwowiec z miodem na zimę? Polecamy pigwowiec z miodem i imbirem.

Zastanawiasz się, jak jeszcze lepiej zadbać o swoje zdrowie zimą? Naturalny miód pszczeli z liofilizowanymi owocami pigwowca możesz łączyć z imbirem i taką mieszankę dodawać do rozgrzewającej herbaty. U nas takie napary są częstymi gośćmi i bardzo sobie je chwalimy!

Waga 430 g
Wymiary 7,7 × 7,7 × 10 cm
Rok

2024

Skład

2% liofilizowany pigwowiec w proszku, 98% miód wielokwiatowy kremowany