Właściwości miodu z pigwowcem japońskim.
Naturalny miód pszczeli z liofilizowanym pigwowcem japońskim należy do grupy naturalnych produktów wykazujących dobroczynne działanie na nasze zdrowie. W każdym słoiczku znajdziesz wszystkie właściwości miodu wielokwiatowego dodatkowo wzbogacone o działanie odżywcze owoców pigwowca. Nasz pyszny miód wykazuje szereg przeciwbakteryjnych właściwości i ma wysoką zawartość antyoksydantów. Może poszczycić się przeciwskurczowymi właściwościami.
Dodatek pigwowca japońskiego wspomaga pracę układu odpornościowego, jest źródłem zdrowia i energii. Jest odpowiedzialny za regulowanie trawienia. Już w medycynie ludowej owoce pigwowca cenione były za przeciwbólowe i przeciwzapalne właściwości.
Pigwowiec do herbaty z miodem? A może herbata z miodem z pigwowcem japońskim?
Miód wielokwiatowy połączony z liofilizowanymi owocami pigwowca stanowi świetną alternatywę dla wszystkich, dla których pigwowiec ma zbyt kwaśny smak. Nasz naturalny miód pszczeli harmonizuje słodki miód i kwaskowatość owocu. Dlatego rewelacyjnie sprawdzi się jako zdrowy, naturalny dodatek do herbaty w okresach wzmożonych zachorowań.
Zastosowanie miodu z pigwowcem japońskim.
Wykazujący właściwości przeciwzapalne pyszny miód łatwo włączać do codziennej diety, na co ma wpływ między innymi konsystencja kremowa i apetyczny kolor miodu. Ten cud miód śmiało stosować możesz w roli słodzika prozdrowotnych napojów, dodawać go do muesli, twarożku czy przygotowywanych dressingów.
Aby miód wielokwiatowy połączony z liofilizowanym pigwowcem japońskim mógł oferować Ci właściwości przeciwzapalne oraz przeciwskurczowe właściwości, nie zapomnij o dwóch ważnych kwestiach. Wiesz, jak przechowywać miód? W suchych, ciemnych i chłodnych miejscach. I pamiętaj, by nie dodawać go do napojów czy potraw, których temperatura przekracza 40 stopni Celsjusza.
Pigwowiec z miodem na zimę? Polecamy pigwowiec z miodem i imbirem.
Zastanawiasz się, jak jeszcze lepiej zadbać o swoje zdrowie zimą? Naturalny miód pszczeli z liofilizowanymi owocami pigwowca możesz łączyć z imbirem i taką mieszankę dodawać do rozgrzewającej herbaty. U nas takie napary są częstymi gośćmi i bardzo sobie je chwalimy!